www.hypnosis.gr
Η σελίδα της επιστημονικής ύπνωσης
Εκπαίδευση (Νέο!) - Εκδηλώσεις

 

Ένα πρακτικό σεμινάριο για γονείς που διοργανώνω για πρώτη φορά στην Ελλάδα (η τελευταία φορά ήταν στο Bahrain). Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου, 2017.

Μάθετε βήμα βήμα πώς να βοηθήσετε το παιδί σας με τους φόβους του, τα άγχη του, τις δυσκολίες στην καθημερινότητα του, τους εφιάλτες του, την ανασφάλεια του.  Μάθετε πώς να κατευθύνετε τη συμπεριφορά του και τον τρόπο που σκέφτεται ή/και να του μεταδώσετε μηνύματα μέσα από μια εξατομικευμένη θεραπευτική ιστορία. Βασιζόμαστε στις αρχές της ύπνωσης χωρίς να κάνουμε την επίσημη διαδικασία της ύπνωσης. Αυτό το αναλαμβάνει η ιστορία.

Τι θα μάθετε:

 • Θα καθοδηγηθείτε βήμα βήμα για να δημιουργήσετε την θεραπευτική ιστορία που θα βοηθήσει το παιδί σας να αντιμετωπίσει αυτό που το φοβίζει και ό,τι το δυσκολεύει.
 • Θα μάθετε πώς θα οδηγήσετε το παιδί σας να ταυτιστεί με τον πρωταγωνιστή/την πρωταγωνίστρια της ιστορίας σας έτσι ώστε μέσα από την ταύτιση να υιοθετήσει τα μηνύματα, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές που θέλετε.
 • Θα μάθετε πώς να εντάξετε τα θεραπευτικά ή διδακτικά μηνύματα (υποβολές) στην ιστορία για να ενισχύσετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.
 •  Θα μάθετε πώς μπορεί να συμμετέχει το ίδιο το παιδί στην ιστορία για να έχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
 •  Θα διαβάσετε συγκεκριμένα παραδείγματα ιστοριών γονέων που έχουν συμμετάσχει σε αντίστοιχα σεμινάρια αλλά και ιστορίες που έχω χρησιμοποιήσει εγώ θεραπευτικά.

Φέρτε το ζήτημα που σας απασχολεί με το παιδί και ελάτε να φτιάξετε το πρώτο σας θεραπευτικό παραμύθι για να το βοηθήσετε αποτελεσματικότερα και με τρόπο που θα βελτιώσει τη σχέση σας.

Τελειώνοντας το σεμινάριο θα έχετε έτοιμη την πρώτη σας θεραπευτική ιστορία, θα ξέρετε στην πράξη πώς να δημιουργήσετε τις επόμενες όταν προκύψει η ανάγκη και … με μια άσκηση-έκπληξη θα βοηθήσετε τον εαυτό σας με κάποια παλιά σας ζητήματα!


Διάρκεια
5 ώρες.

Πότε;  Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017, 10:00-15:00

Κόστος; 70 ευρώ* (εκπτωτική τιμή έγκαιρης κράτησης έως 31/5/17) 
                     100 ευρώ μετά τις 31/5/17
. ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΣΤΙΣ 10/6- ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ !

Το κόστος περιλαμβάνει:

 • Το υλικό το σεμιναρίου.
 • Το βραβευμένο θεραπευτικό παραμύθι μου Η Λελέκα Σηκώνει Κεφάλι: μάθε πώς τον φόβο να μειώσεις και εσύ κεφάλι να σηκώσεις (Εκδόσεις Πατάκη).
 • Το παραμύθι μου Η Γουρούνα κάνει Πάρτι: και μαζί με σένα μαθαίνει, αληθινή επιτυχία τι σημαίνει (Εκδόσεις Πατάκη).
 • Καφέ και σνακ.

 

Για να κρατήσετε τη θέση σας στην εκπτωτική τιμή,  ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ ΕΔΩ και θα επικοινωνήσω μαζί σας.

 

Γιατί Θεραπευτικά Παραμύθια;

 • Τα παραμύθια χρησιμοποιούνται από τους ειδικούς (ειδικά όσους έχουν εξειδικευτεί στη χρήση της κλινικής ύπνωσης) για την ενσωμάτωση των τεχνικών, υποβολών και κατευθύνσεων που θα βοηθήσουν το παιδί επειδή:
 • είναι ένα απλό μέσο επικοινωνίας που τα παιδιά γνωρίζουν, καταλαβαίνουν και μαθαίνουν εύκολα.
 • αξιοποιούν τη φαντασία και την τάση των παιδιών να βιώνουν έντονα τις καταστάσεις.
 • τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να μάθουν μέσα από τη μίμηση και την ταύτιση με τους ήρωες της ιστορίας.
 • διδάσκουν αβίαστα, χωρίς να επιβάλλουν κάτι, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι αντιστάσεις των παιδιών στα μηνύματα που μεταδίδουν.
 • Επιπλέον, προσφέρουν ελευθερία στους μικρούς να τις ακούσουν (ή να τις διαβάσουν) όσες φορές θέλουν, να δώσουν σημασία στα μηνύματα που αυτοί θέλουν, να την σκεφτούν όσες φορές κι όποτε το θέλουν και να προτείνουν επιθυμητές αλλαγές στο περιεχόμενο και την κατεύθυνση της ιστορίας.

 

Και φυσικά, εκτός του ότι μπορείτε να βοηθάτε το παιδί σας όταν το χρειάζεται, η επικοινωνία μέσα από μια ιστορία σας φέρνει πιο κοντά και ενισχύει την σχέση σας. 

Που θα γίνει το σεμινάριο:

Στην αίθουσα σεμιναρίου της Athens Investment Center (AIC). Βασ. Κωνσταντίνου 44, 5-10 λεπτά από τον σταθμό Ευαγγελισμός. Με μετρό κατεβαίνετε στο σταθμό Ευαγγελισμός, βγαίνετε από την είσοδο Βασ. Σοφίας/Ριζάρη, προχωράτε ευθεία και όταν βγείτε στην λεωφόρο περνάτε απέναντι. Στα δεξιά σας στα 5 λεπτά είναι η Βασ. Κωνσταντίνου 44. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Το σεμινάριο της Οδοντιατρικής ύπνωσης έχει λήξει. Αν ενδιαφέρεστε να ενημερωθείτε πρώτοι για το επόμενο, στείλτε μου ένα μήνυμα.
                                                                        


ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΝΩΣΗ για πρώτη φορά στην Ελλάδα
 

Για πρώτη φορά, εκπαίδευση στην οδοντιατρική ύπνωση. Διεθνώς, ολοένα και περισσότεροι οδοντίατροι (ειδικά στην Αγγλία και την Γερμανία) εκπαιδεύονται στις εφαρμογές της οδοντιατρικής ύπνωσης και αξιοποιούν τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στους ασθενείς τους. Άλλωστε, η  επιστημονική ύπνωση δεν περιορίζεται μόνο στην ψυχολογία αλλά έχει ευρεία εφαρμογή στην ιατρική- με παρουσία, μεταξύ άλλων, στο Βρετανικό Ιατρικό Σύλλογο (τμήμα ύπνωσης και ψυχοσωματικής ιατρικής), στο Harvard Medical School, στMount Sinai Hospital, στο University Hospital of Manchester, στο St JohnHospital, University of Washington Burn Center, Beth Israel Deaconess Medical Center, κ.ο.κ.

ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΝΩΣΗ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ:

     
        -          
Τι είναι η ύπνωση: θα ξέρετε τι είναι η ύπνωση, τι δεν είναι και πώς να την περιγράψετε στους ασθενείς σας.

-          Είδη και χρήση υποβολών: θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τις υποβολές στην ύπνωση αλλά και πώς να τις ενσωματώνετε καθημερινά στις συζητήσεις σας με τους ασθενείς χωρίς να κάνετε επίσημα κάποια τεχνική.

 

-          Τεχνικές ύπνωσης στην πράξη:

o    θα μάθετε, θα έχετε εξασκήσει αλλά και θα έχετε βιώσει οι ίδιοι τουλάχιστον τρεις τεχνικές ύπνωσης.

o    θα μάθετε, θα έχετε εξασκήσει αλλά και θα έχετε βιώσει οι ίδιοι τουλάχιστον τρεις τρόπους εμβάθυνσης.

o    θα μάθετε, θα έχετε εξασκήσει αλλά και θα έχετε βιώσει οι ίδιοι πώς γίνετε ο τερματισμός της διαδικασίας της ύπνωσης.

 

-          Πώς να διαχειριστείτε συγκεκριμένα οδοντιατρικά ζητήματα που προκύπτουν στο ιατρείο σας:

o   Θα μάθετε πώς να εφαρμόζετε την ύπνωση στο άγχος και τον φόβο των ασθενών (για να μετριάσετε τις σχετικές συνέπειες όπως ακυρώσεις ραντεβού, έλλειψη συνεργασίας, αναποτελεσματικός χρόνος στο ιατρείο, κ.α).

o   Θα εφαρμόζετε την ύπνωση στην αναλγησία και στην γενικότερη διαχείριση του πόνου.

o   Θα μάθετε πώς να αξιοποιήσετε την ύπνωση στον βρουξισμό (bruxism).

o   Θα γνωρίζετε πώς να εφαρμόσετε την ύπνωση για το gag reflex.

o   Θα ξέρετε πώς χρησιμοποιείται η ύπνωση σε συνδυασμό με αναισθησία ή στη θέση της αναισθησίας όταν αυτό απαιτείται.

o   Θα γνωρίζετε πότε να επιλέγετε και πότε να μην επιλέγετε την ύπνωση για τους ασθενείς σας.

-               -           Πώς να κάνετε αυτό-ύπνωση: θα μάθετε πώς να κάνετε αυτό-ύπνωση για την δική σας εξέλιξη και ανάπτυξη. Όπως και στις                      προηγούμενες τεχνικές, θα έχετε καταφέρει επιτυχώς να κάνετε αυτό-ύπνωση στην διάρκεια του σεμιναρίου.

 

Θα μάθετε πώς να εφαρμόσετε στην πράξη τις νέες σας δεξιότητες πριν, κατά την διάρκεια και μετά τις οδοντιατρικές παρεμβάσεις. Ουσιαστική επιστημονική εκπαίδευση χωρίς φανφάρες και ερασιτεχνισμούς που κατακλύζουν τον χώρο. Η εκπαίδευση αποτελείται από διάλεξη, επιδείξεις και εξάσκηση. 
ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

-    Εγγγραφή: 490 ευρώ  (εως 18/10/16)
                    650 ευρώ μετά τις 18/10/16)

Μόνο για επαγγελματίες οδοντιάτρους (όχι φοιτητές). Η θέση κατοχυρώνεται μόνο με την εξόφληση του ποσού.
Παρακαλώ πριν κατοχυρώσετε την θέση σας επικοινωνείστε μαζί μου.

Alpha Bank: 971.00.2310.003905
ΙΒΑΝ: GR35 0140 9710  9710 0231 0003 905

ΞΕΚΙΝΑΜΕ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: 4 Σάββατα 10:00 -15:00 (υπολογίστε όμως έως τις 16:00)


     Σάββατο, 31 Οκτωβρίου
Σάββατο,  7 Νοεμβρίου
Σάββατο, 14 Νοεμβρίου
Σάββατο, 21 ΝοεμβρίουΟι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής. Επειδή το εκπαιδευτικό σεμινάριο γίνεται από εισηγητή που είναι αναγνωρισμένος και με δικαίωμα ψήφου μέλος των International Society of Hypnosis και British Society of Clinical and Αcαdemic Hypnosis (οι επίσημες ενώσεις), αναγνωρίζεται ως συνεχιζόμενη εκπαίδευση.        
                                                                                 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ OPEN ACCESS


Ακολουθούν μερικά άρθρα σε peer-reviewed journals και τα οποία είναι open access που σημαίνει ότι έχουμε το ελεύθερο να τα διαβάζουμε και να τα μοιραζόμαστε. Κάντε κλικ στον τίτλο για να τα διαβάσετε και να πάρετε μια ιδέα, αν και είναι ένα πολύ μικρό δείγμα.


-Use of hypnosis as a substitute premedication and adjunct to anesthesia

-Significant variation in salivation by short-term suggestive intervention: a randomized controlled cross-over clinical study

-Using Ericksonian Hypnosis Techniques at Patients with Dental Problems

-Hypnosis to manage distress related to medical procedures: A meta-analysis

-The Help of Hypnodontics to a Patient with Scleroderma - Case Report

-Hypnosis for Treatment of Pain in Children
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:

Ο Ανδρέας Αρματάς γεννήθηκε στην Αυστραλία, σπούδασε ψυχολογία με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην κλινική ψυχολογία στο University of Hartford(ΗΠΑ) ενώ μετεκπαιδεύτηκε στην κλινική ύπνωση στο University of Sheffield (Αγγλία) και υπήρξε ανάμεσα στους πρώτους απόφοιτους διεθνώς με αντίστοιχη πανεπιστημιακή ειδίκευση. Είναι ο μόνος στην Ελλάδα αναγνωρισμένος και με δικαίωμα ψήφου μέλος του International Society of Hypnosis και British Society of Clinical & Academic Hypnosis. Υπήρξε για χρόνια συνεργάτης διεθνών συμβουλευτικών υπηρεσιών, υπεύθυνος συμβουλευτικής υπηρεσίας  στην Αγγλία ενώ ανέπτυξε ένα από τα πρώτα τμήματα υπηρεσιών εταιρικής συμβουλευτικής στην Ελλάδα. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής και του Εθνικού Δικτύου Προαγωγής Υγείας στους Χώρους Εργασίας, ενώ διατελεί σύμβουλος στις εκδόσεις Πατάκη για τις σειρές βιβλίων ψυχολογίας/coaching . Θεωρείται από τους πρωτοπόρους στο coaching hypnosis (έναν όρο που εισήγαγε ο ίδιος) και στις εφαρμογές της ύπνωσης στο χώρο της εργασίας. Είναι μέλος πλείστων επιστημονικών ενώσεων και ο μόνος Έλληνας αναγνωρισμένος από την International Society of Coaching Psychology.  Έχει εκπαιδεύσει και παρουσιάσει την επιστημονική ύπνωση σε επαγγελματίες υγείας σε πολλές χώρες όπως Γερμανία, Μπαχρέιν, Ιταλία, Αυστρία, Αγγλία, Ιράν, Ρουμανία, κ.α.

 


Copyright www.hypnosis.gr 2001
HomeΒιογραφικόΌλα για την ΎπνωσηNewsletter & Δωρεάν E-booksΤα Βιβλία μουΕκπαίδευση (Νέο!) - ΕκδηλώσειςBlogEnglish VersionLinksContact Form