www.hypnosis.gr
Η σελίδα της επιστημονικής ύπνωσης
Υπνωση και Μαγνητική Τομογραφία

ΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΥΠΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ

Η μανγητική τομογραφία δεν είναι από τις αγαπημένες μου εξετάσεις. Ο περιορισμός χώρου και κίνησης είναι από τα πράγματα που με ζορίζουν. Όλοι έχουμε κάτι που μας ζορίζει. Είναι φυσιολογικό. Γι’ αυτό, ΜΗ ΝΟΣΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ απλά επειδή είναι πιο έντονα από το σύνηθες και μην τα αντιμετωπίζετε σαν συμπτώματα.

Είναι λογικό όταν κάτι σε ζορίζει να υπάρχει η σκέψη της αποφυγής. Θα μπορούσα να βρω και εγώ τρόπο να μην μπω στην διαδικασία. Αλλά ξέρω πολύ καλά ότι η ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΑΣ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ‘ΖΟΡΙ’ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΟΒΟ. 

Όταν πιεζόμαστε ή φοβόμαστε, ξεχνάμε την δύναμη που έχουμε να μας καλμάρουμε, να μας κατευθύνουμε και να δημιουργήσουμε τις εμπειρίες που επιθυμούμε. 

Προσπαθώ να πράττω αυτά που κηρύττω, οπότε αξιοποίησα την ύπνωση  για να είναι πιο ευχάριστη η εμπειρία. Πριν γίνει η εξέταση, προετοιμάστηκα. Μην τα αφήνετε τελευταία στιγμή. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ.

Έκανα την ύπνωση μου καθημερινά πριν την εξέταση με εστίαση σε τρία σημεία- με τις αντίστοιχες υποβολές:

 1) Να είμαι πιο ήρεμος και να απορροφηθώ σε κάποιο τοπίο (παραλία)  που με ηρεμεί για να ξεχαστώ.

       2) Να νιώσω την αίσθηση ότι είμαι σε πιο μεγάλο χώρο έτσι ώστε να αισθανθώ πιο άνετα και λιγότερο περιορισμένος.

       3) Να τροποποιήσω την αίσθηση του χρόνου έτσι ώστε να μου φανεί πολύ πιο σύντομη η διαδικασία.

Έρχεται η ημέρα. Είναι η σειρά μου και είμαι ο τελευταίος στην βάρδια της κυρίας που με έχει αναλάβει. Με ρωτάει με αυστηρό ύφος « Δεν πιστεύω να φοβάσαι και να έχουμε θέματα; Σχολάω σε λίγο!» Ήθελα πολύ να απαντήσω αλλά σκέφτηκα ‘θα σε κάνω post’. Χρειάζονται οι ειδικοί υγείας να καταλάβουν ότι τα λόγια τους, ειδικά σε ασθενείς που νιώθουν άγχος και φόβο, λειτουργούν σαν υποβολές. Προσέξτε λίγο τι μηνύματα επικοινωνείτε.

Μπαίνω στο 'υπέροχο μηχάνημα' και ξεκινάω για το χώρο που είχα διαλέξει. Μετά από λίγο αποφάσισα να αλλάζω διάφορους χώρους και σκέψεις. Έχετε κατά νου ότι δεν χρειάζεται να κολλάμε σε ένα σχέδιο που φτιάξαμε. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΕΛΙΚΤΟΙ. Η ευελιξία συνδέεται στενά με την επιτυχία και την ψυχική υγεία.

Ένιωθα πράγματι τον χώρο πολύ μεγαλύτερο από την πραγματικότητα και μετά από αυτό που εγώ νόμιζα ότι ήταν 3 λεπτά, ακούω μια φωνή να λέει ότι τελειώνουμε σε λίγο (είχαν περάσει 20 λεπτά).  Στην ύπνωση αυτό λέγεται time distortion και το έχετε βιώσει όλοι σας. Όλο και κάποια φορά κάτι σας έχει απορροφήσει τόσο πολύ που η μία ώρα φάνηκε σαν 10 λεπτά ή το αντίθετο. Τα 10 λεπτά περνούσαν επώδυνα αργά και φαινόταν σαν να μην έχουν τελειωμό.

 Μπείτε και εσείς στην διαδικασία να τον προετοιμάζετε νοερά για πράγματα που έχετε σχεδιάσει και που σας ζορίζουν.  Εμπιστευτείτε και αξιοποιήστε περισσότερο τις δυνατότητες σας. Η καθημερινότητα μας δίνει αρκετές ευκαιρίες για εξάσκηση και αυτό-βελτίωση. 


<< Back Add New Comment
Ανδρέας Αρματάς
7/14/2016 5:05:25 PM
Μια ακόμα ιδέα...
Είναι αλήθεια ότι για να φτάσει κανείς στο ίδιο αποτέλεσμα στην ύπνωση (και όχι μόνο) υπάρχουν διάφοροι τρόποι, εναν από τους οποίους περιγράφετε. Αυτό που έχει σημασία είναι να βρεθεί αυτό που ταιριάζει στο κάθε άτομο ξεχωριστά. Για παράδειγμα, η στρατηγική με τα τοπία δεν μου ταιριάζει και δεν την αξιοποίησα. Χρησιμοποίησα άλλη στρατηγική για να έχω την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου. Ευχαριστώ!
Γιωργος Λεριος
7/14/2016 2:52:46 PM
Μια ακόμα ιδέα
Μια άλλη ιδέα είναι να ξεκινήσουμε από το στενό χώρο του τομογράφου και με κάθα αναπνοή να φαντάζόμαστε ότι μεγαλώνει. Καθώς επεκτείνεται μπορούμε να του προσθέσουμε ότι θέλουμε πχ δεντρα, λίμνες, σπίτια κλπ κλπ εστιάζοντας σε χρώματα, οσμές και στην υφή των πραγμάτων.Πριν να το καταλάβουμε θα έχουν τελειώσει όλα!
2 items total
Add New Comment
Name*
Subject*
Comment*
Please type the confirmation code you see on the image*
Reload image
Copyright www.hypnosis.gr 2001
HomeΒιογραφικόΌλα για την ΎπνωσηNewsletter & Δωρεάν E-booksΤα Βιβλία μουΕκπαίδευση (Νέο!) - ΕκδηλώσειςBlogEnglish VersionLinksContact Form